Co sądzicie o lalkach Monster High? (WASZE OPINIE)

15.12.2013 19:00 forum, lalki, Monster High, opinie, WASZE OPINIE, zabawki dla dzieci
Co sądzicie o lalkach Monster High? (WASZE OPINIE)

Źródło: http://weheartit.com/entry/15427322

Za naszych czasów nie było zbyt dużego wyboru zabawek. Dziś sklepowe półki aż uginają się od przeróżnych pluszaków, lalek i samochodzików. Zauważyłam, że od ponad roku bardzo na czasie są zabawki i akcesoria Monster High. Upiorne bohaterki bajki pojawiają się praktycznie wszędzie. Jednak nie wszystkim podobają się nienaturalnie chude lalki z dużymi głowami. Użytkowniczka forum dobramama.pl zapytała inne mamy, co sądzą o popularnych zabawkach:

Co sądzicie o lalkach monster high? Nie chcę obrazić fanek tych lalek, ale dla mnie są wstrętne. Wiem, że wszystkie koleżanki córki mają to pooglądałam te paskudy dzisiaj i szczere nie wiem, co to za kult śmierci... Lalki przypominające trupy a z akcesoriów: zdechły pies, trumna itp. Te ciała takie anemiczne i chude. Ja też miałam lalki, ale ładne i takie, które powiedzmy coś sobą reprezentowały np. lalkę weterynarza.

Użytkowniczki forum również nie wiedzą, na czym polega fenomen trupich lalek:

mam synów więc nie mam problemów z tymi lalkami ale generalnie uważam, że nie ma w nich nic "łał", nie wiem dlaczego tak wszyscy za nimi szaleją

o jest straszne i jeszcze jakie drogie

To dzieło szatana

Sadze, ze sa paskudne i ich fenomenu za bardzo nie rozumiem. Stokroc wole wszelakie Pony i inne Pieszczochy.

Też uważam, iż te lalki są paskudne i nie rozumiem ich fenomenu. Świetny marketing i sposób na wyciąganie kasy, to chyba tajemnica ich sukcesu

Fanka Monster ,13 lat, rysuje szramy na ciele i krwawiace rany,dla psychologa to wiadomosc ze z dziecim cos nie tak , dla matki "ona jest fanka monster high". Osobiscie tragedia.Mam nadzieje ze jak moje dzieco dorosnie ta moda minie.Poki co mowi ze ich nie lubi bo to potwory

Mi sie nie podobają, i dodatkowo dorabiane to nich historie są strasznie głupie. Ale nie rozumiem też nagonki na nie- bez przesady, to rodzice wychowują dziecko a nie lalka- wysypu anorektyczek od nich nie bedzie.

Osobiście nie jestem w stanie zrozumieć fenomenu bohaterek Monster High. Nigdy nie zachęcałabym dziecka w przedszkolnym wieku do zabawy lalką topielcem albo zombie. Nie wydaje mi się, żeby takie zabawki dobrze wpływały na psychiczny rozwój maluchów. A wy? Co sądzicie o zabawkach Monster High?

Autor: K.

Następny tekst:

Agnieszka Chylińska i Dorota Gardias na męskiej gali

Dodaj komentarz

Komentarze

Gość 16.12.2013 10:53 | Zgłoś Odpowiedz

Te lalki to jest zlo. Ksiaz na mszy mowil!
0

Gość 16.12.2013 11:04 | Zgłoś Odpowiedz

A Hello Kitty to też demon ;P buhaha
0

Gość 16.12.2013 11:09 | Zgłoś Odpowiedz

mam pasierbice 7letnia,maz kupuje kochanej córci te oblesne lalki-cena nie gra roli.Strasznie nie lubie pasierbicy i przy kazdej okazji,jak maz nie słyszy dogaduje jej,ze jest tak samo wstretna i brzydka jak te lalki.Pozatym zachowanie pasierbicy jest wkurzajace.Co zrbic aby maz jej do mojego domu nie przywoził??jak ja zniechecic do przyjazdu pod mój dach??
0

Gość 16.12.2013 11:16 | Zgłoś Odpowiedz

moja corcia ma i ja uwazam ze sa super ale nie dla 5 latki lepsze niz te z Bratz te to wygladaja jak typowe k...
0

A 16.12.2013 11:16 | Zgłoś Odpowiedz

Skończ już pisać te swoje wypociny,bo już się nie dobrze robi czytając takie bzdury.Wszyscy jesteście nieźle stuknięc**Przestaję wierzyć w rodzaj ludzki.Coraz więcej debili na tym świecie bezużytecznie wegetuje.Nie mając co ze sobą zrobić czepiają się,idioci,lalek.To jest po prostu żałosne.A co do tego jak będzie się zachowywać dziecko w wieku 13-14lat (po zabawie MH), to bardzo wątpię żeby te lalki tak zrujnowały psychikę żeby w tym wieku zachowywać się jak dzi**i .Żebyście się nie zdziwili (mam na myśli wszystkich oburzonych tymi lalkami) jak Wasze słodkie dzieciątka w tym wieku zerwą się z katolickiej smyczy i pójdą w tango.Mam znajomych którzy właśnie w taki sposób wychowywali dziecko (to jest złe,brzydkie i w dodatku dzieło szatana) i co? I w wieku 14 lat tak się dzieciątko rozszalało,że w ciążę zaszło.Nie pomagały modlitwy mamusi i
Gość Psycholodzy są innego zdania. Smerfy i wróżki wpływają na wyobraźnię dziecka pozytywnie. Niestety trupy, zmobie, trumny i i inne tego typu gadżety mogą nieco zniekształcić wyobrażenie dziecka życia po śmierci jak i też samej śmierci. Kult szram, krwawiących ran, zębów wilkołaków nie może dobrze wpłynąć na rozwój dziecka... mimo wielu tłumaczeń,że to tylko bajka odzew w psychice będzie inny ...
0

Gość 16.12.2013 11:17 | Zgłoś Odpowiedz

Dokładnie, predzej zepsuje je internet :/
0

Gość 16.12.2013 11:18 | Zgłoś Odpowiedz

lalki monster High to czysta masakra !!! Biznes bez pokrycia z jakąkolwiek edukacją czy czerpaniem wzorca dla małej dziewczynki , bo przecież zabawki służą edukacji rozwijaniu wyobraźni , jestem na nie !
0

Gość 16.12.2013 11:39 | Zgłoś Odpowiedz

to ja nie wiem co wy oglądacie, bo ja przeciwnie uważam że nawet fajnie wyglądają i są oryginalne, ale te bajki to porażka: chamskie odzywki, napuszczanie na siebie, knowania, intrygi, komiksy i filmy na poziomie 13 latki, a rysunki dla 5 latki, total schiz
Gość A ja jestem za całkowicie ZA. Oglądam te bajki z córką i w przeciwieństwie do wszechobecnej brutalności, w tych bajkach jedynie jest konkurencja i rywalizacja. Nie ma chamskich odzywek, czy brutalnego zachowania w porównaniu do byle jakiej bajki dla chłopców. A że lalki wyglądają dziwnie - a smurfy to niby co??? LUDZIE TO JEST BAJKA !!!!!!! Wróżki tez nie istnieją na prawdę.
0

real 16.12.2013 11:54 | Zgłoś Odpowiedz

Mamy chyba wszystkie modele , córki szczęście jest dla mnie najważniejsze, dorośli jak zwykle zapomnieli że kiedyś też byli dziećmi.
0

Gosia 16.12.2013 12:12 | Zgłoś Odpowiedz

mam coreczke prawie 5latek ma i uwaza ze te lalki sa okropne ja zas uwazam ze te lalki to dzielo szatana przez ktore chce dotrzec do niewinnych dziecii. co jest zabawnego i ladnego w trupach albo diablach??? a po za tym sama ich nazwa ozdacze potwory gora wiec dla mnie to czysty debilizmy kupowac te lalki i jeszcze za taka cene!!!!
0

witooooo 16.12.2013 12:24 | Zgłoś Odpowiedz

Tandeta
0

Mika 16.12.2013 12:34 | Zgłoś Odpowiedz

a zeby bylo smieszniej w Monster jest taki odcinek a propos tolerancji ( tu wilkolaki sa poroznione z wampirami) za pewne to nawiazanie do segregacji rasowej w USA ( niby nie nasz kontynent ale nas ten problem tez czeka ( zwieksza sie ilosc imigrantow w Polsce z Hiszpani chociazby) ogolnie tematy W M.H raz powazne raz bardziej blache ( jak u Barbi) ale promuja zachowanie fer play i to nie bajki ale cala otoczka napedzaja do bycia najlepszym w wyscigu szczurow ( nie tylko wyglad , ciuchy, popularnosc ale i najlepsza szkola, obowiazkowo basen , tance, czy karate po szkole czy przedszkolu ,potem praca, samochod, wczasy i najwyzszej polki) i tak sie sklada ze rodzice juz dawno sa przesterowni przez media i sami przekazuja ten model dzieciom. dobry rodzic to ten ktory oglada z dzieckiem bajke, wie co dziecko lubi, szanuje jego preferencje.
Gość też jestem przeciwna dzieci nie muszą oswajać się z dziwactwem już za młodu lepiej w inny sposób uczyć dzieci tolerancji dla odmienności
0

Gość 16.12.2013 12:43 | Zgłoś Odpowiedz

A rozneglizowany ukrzyzowany mezczyzna w agoni wiszacy na krzyzu w klasie szkolnej waszego dziecka was nie przeraza??? pani od religi zawsze nam mowila ze najwazniejsze sa swieta wielkanocne ( chociaz dzieci wola boze narodzenie) droga krzyzowa jest rzeczywiscie taka odpowiednia dla mozdzkow 6-7 latkow :)
0

Gość 16.12.2013 12:45 | Zgłoś Odpowiedz

Cała ta ideologia dotycząca lelek MH zrodziła się w głowach dorosłych a nie dzieci. Dziecko nie utożsamia tych lalek ze śmiercią, podcinaniem sobie żył czy wypijaniem krwi koleżanki. Zabawka jak każda inna i rozsądny rodzic będzie wiedział jak pokierować dziecko w zabawie. A potworności w klasykach bajek było znacznie więcej chociażby czerwony kapturek: wilk pożerający małą dziewczynkę i staruszkę; Królewna Śnieżka - zła macocha każe myśliwemu przynieść serce królewny na dowód że ją zabił ; Jaś i Małgosia - rodzice wyprowadzają dzieci na środek ciemnego lasu bo nie mają z czego żyć. Czy ktoś się zastanowił jaki to może mieć wpływ na naszą psychikę czytając nam jako dzieciom te bajeczki?
0

Gość 16.12.2013 13:05 | Zgłoś Odpowiedz

ohyda
0
Strona 6 z 9 4 5 6 7 8
Pomysłowy sposób na trzaskające drzwi [3] czas wolny Pomysłowy sposób na trzaskające drzwi 03.04.2014 09:00
Sponsorowane
Od bobasa do nastolatki w 4 minuty (WIDEO) Od bobasa do nastolatki w 4 minuty (WIDEO) Niezwykły filmik pokazujący dorastanie dziecka.
Mali tancerze w zmysłowym tańcu (WIDEO) Mali tancerze w zmysłowym tańcu (WIDEO) Perfekcyjny występ czy skracanie dzieciństwa?
Anna Dereszowska nagrała piosenkę z FNS Anna Dereszowska nagrała piosenkę z FNS Oceń utwór aktorki "Między słowami".
Monika Mrozowska jest w 6. miesiącu ciąży Monika Mrozowska jest w 6. miesiącu ciąży Serialowa aktorka mama wkrótce urodzi 3. dziecko.
Jessica Alba zachwyca się brzuchem młodego aktora Jessica Alba zachwyca się brzuchem młodego aktora Aktorka i mama dwóch córek na gali MTV..
Jak często rodzą się pięcioraczki? Jak często rodzą się pięcioraczki? Historie polskich i zagranicznych rodzin.
Księżna Kate jest ponownie w ciąży? Księżna Kate jest ponownie w ciąży? Wypowiedź księcia Williama podkręciła plotki.